Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği

GezginDamaklar’dan Adana’ya lezzet turu

Çeşitli kültürlerin etkisi,  tarihi kadar yemeklerine de yansımış İlimiz Adana, evet Adana Bir Gurme Şehir, acının, baharatın etle buluşmasın da enfes kokuların sizi harmanladığı, midenizin bayram ettiği gerçeği, henüz sofradan kalkmadan, bir dahaki gelişinizi hayal ettirecek kadar cüretkar.

Adana Lezzetinin bir arada toplandığı, birbirinden özel gastroshowlar ve workshopların yer aldığı Lezzet Festivali döneminde GezginDamak’lar ile hem kültürel duraklar’dan geçerek tarihin içine bir yolculuk yapacak hemde ünü dünyaya uzanan Adana mutfağının en seçme yemeklerinden tatmış olacaksınız. Üstelik Festival süresince,  Adanalı geleneksel el sanatçılarının yer aldığı, bir yanda pirincin üstüne yazı yazan sanatçıların, diğer yanda pamuktan ip eğiren köylü teyzelerin çalışmasına, biberden pul biber çekenler ile  domatesten salça yapanlara da rastlayacaksınız.Bu festival de sadece damaklarımız bayram etmeyecek, aynı zamanda Adana’nın kültürel dokusunu da yakından tanıma fırsatı yakalayacaksınız.

Görülecek Yerler:

İtalyan Katolik Katedrali, Atatürk Evi,  Ulu Cami,Aristo, Hazreti Danyal, Çiçero, Kleopatra, Lokman Hekim gibi ünlülerin yaşadığı bilinen 8000 yıllık Tarsus’da, Kleopatra Kapısı, Justinianus Köprüsü,  Ulu Camii, St.Paul Kilisesi, St, Paul Kuyusu, Roma Yolu, doğal güzellikler abidesi Tarsus Şelalesi, Sabancı, Dünya’da halen kullanılan en eski köprü olan Taş Köprü, Seyhan nehri, Küçük Saat Kulesi, Büyük saat Kulesi, Adana Ulu Camii, 1958 yılında milli park haline getirilen ve içinde M.Ö 8. yy da yaşamış olan Hitit Kralı Assitavandas ‘a ait bir saray ayrıca bir de açık hava müzesi bulunan Karatepe-  Aslantaş harabeleri, Bazalt taşından yapılmış Aslan heykelleri, kral heykelleri, mezarlar, tablet kabartmalar, Lokman Hekim’in ölümsüzlük formülünü suya düşürdüğü rivayet edilen Misis Köprüsü, Castabala Antik kentinin sütunlu caddesi, tiyatrosu.

Tadılacak Lezzetler:

Mersin’in ünlü lezzeti Tantuni acı biber turşusu, Şalgam, Kerebiçci Oğuz’da çöven kökünün çırpılmasıyla elde edilen bir köpükle yenen, dillere destan çam fıstıklı Kerebiç, metrelik Adana Kebap, Fındık Lahmacun, Çiğ Köfte, Kolcuoğlu Salata, Ezme Salata, Et Kebap Suşi , Çöp Şiş , İçli Köfte , Gavurdağı Salata, Ufak Peynirli Pide, Humus Adana’nın Meşhur Ciğeri, Kiremitte Kaşarlı Alabalık; 5 çeşit Meze, Ballı Yoğurt Pişmiş Soğan, Babagannuş, Közlenmiş Biber, Katmer tatlısı, Kadayıf.