Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 3-5 yıllık çok ciddi çabalarla hazırlanan 2023 Turizm Stratejisi, 2007 itibariyle sonuçlandırılmıştır. Bu çalışmada, turizm ilk kez masaya yatırılarak ciddi bir şekilde incelendiği için, sektörde pek çok umutlarla sonuçları beklenmiştir.
TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu,Anadolu şehirlerinin turizmden pay almak için harekete geçtiğini, vali ve belediye başkanlarının turizmde aktif roller üstlendiğini söyledi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Spor Turizmi Ortak Akıl Platformu Toplantısı” İstanbul´da gerçekleştirildi. 80 kişinin katıldığı toplantıya TUYED'i temsilen Eda Özsoy, Abdülkadir Yücelman, Attila Güvenç ve Hasan Arslan´dan oluşan bir heyet katıldı TUYED heyeti düzenleme komitesine Ar-Ge bölümü tarafından hazırlanan bir rapor sundu.